BEMUTATKOZÁS

Bölcsődevezető: Bölcsődevezető helyettes:
Pappné Rádai Borbála Tóthné Fajcsik Ildikó
3000 Hatvan, Hajós Alfréd utca 1. 3000 Hatvan, Mohács utca 3.
37/342-803 37/342-213
e-mail: hatvanbolcsi@gmail.com facebook: Bölcsőde Hatvan Hatvan

A Szociális Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsődéje Hatvanban, két telephelyen működik.A Hajós Alfréd úton 84, a Mohács úton 24 férőhellyel, 8 csoportban várjuk a kisgyermekeket, 20 hetes kortól 3 éves korig. Ellátási területünk: Hatvan. Az intézmények teljes felújítása 2013-ban megtörtént. Azóta korszerű körülmények között modern játékok fejlesztő eszközök és a pályázat segítségével kialakított fejlesztőszobával várjuk a gyermekeket.A bölcsődének saját konyhája van, amely mindkét telephely étkeztetését ellátja. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendeletben meghatározott korszerű, egészséges,életkornak megfelelő táplálék a gyermekek számára étvágygerjesztő és finom is legyen. A bölcsődében a szülők által fizetett térítési díj az étkezési nyersanyagnorma Áfával növelt összege 500 Ft.
A fenntartó Önkormányzat gondozási díjat nem állapított meg. Intézményünkben szakképzett kisgyermeknevelők az egészséges és az átlagtól eltérő fejlődésű gyermekeket integráltan nevelik. A korai fejlesztést a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hatvani Tagintézményének korai fejlesztője a Hajós Alfréd úti bölcsődében látja el. A gyermekek egészséges fejlődésnek menetét a bölcsőde orvosa is nyomon követi. A csoportokban a a bölcsődei, dajkák segítik a gyermekek ellátását.A tárgyi feltételeket folyamatosan bővítjük a Szülők a Bölcsődés Gyermekekért Közhasznú Alapítvány és a támogatóink segítségével. A bölcsődénk célja, hogy olyan sokszínű tevékenységeket kínáljunk a gyermekek számára, mely a természetes kíváncsiságukra építve, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve, minden területen biztosítja a fejlődésüket. Biztonságos, szeretetteljes légkör megteremtésével segítsük elő testi, lelki, mentális fejlődésüket.
Arra törekszünk, hogy a bölcsődéinkbe járó gyermek legyen aktív, kiegyensúlyozott, harmonikusan fejlődő, aki vágyik az őt körülvevő világ ingereinek a befogadására.Számunkra fontos, hogy a bölcsődébe nem járó gyermekek szülei is ismerjék az ellátást, ezért minden évben – tavasszal – nyitott napokat szervezünk az érdeklődők számára. Ezeken a napokon lehetőség van a bepillantani a gyermekek bölcsődei életébe, kóstolni az étlapon szereplő ételekből, megismerkedni a kisgyermeknevelőkkel, informálódni az ellátásunkról. Személyesen érdeklődni minden nap 8-15 óra között lehet, mindkét telephelyen.
A bölcsődei elhelyezés a szülő kérelmére történik, a „Bölcsődei elhelyezést kérő lap(honlapunkról letölthető) benyújtásával.

Minden érdeklődő szülőt, családot szeretettel várunk!

 

MUNKATÁRSAINK